Oldtimerverzekering nodig?  Vintage- en klassieke auto’s zijn meer dan alleen auto’s – ze zijn een hobby, een passie, een schat, en daarom hebben ze vaak gespecialiseerde klassieke autoverzekeringen nodig om ze te beschermen tegen schade en het risico van diefstal.

Wij werken samen met verschillende gespecialiseerde Oldtimerverzekering aanbieders om de juiste dekking voor u te vinden. Het is belangrijk om op te merken dat de offertes die u via ons van de Oldtimerverzekering specialisten krijgt, een standaarddekking voor de auto bieden tegen de huidige marktwaarde, die veel lager kan zijn dan de waarde als klassieker.

Maar sommige van de Oldtimerverzekering maatschappijen die we vergelijken, bieden wel gespecialiseerde klassiekerpolissen aan die de auto voor hun werkelijke waarde als klassieker dekken, ook wel bekend als overeengekomen waardebedekking.

Wanneer wordt een auto een klassieker?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat er geen vaste leeftijdsgroep is waarin klassieke auto’s passen in het Verenigd Koninkrijk. Maar over het algemeen wordt elke auto die ouder is dan 15 jaar en een waarde heeft van meer dan €15.000 als klassieker beschouwd.

Deze staan vaak bekend als moderne klassiekers en kunnen ondanks hun leeftijd worden beschouwd als een klassieke auto, bijvoorbeeld een Volkswagen Golf GTI uit 1989.

Oldtimerverzekering bedrijven hebben hun eigen criteria om te bepalen of een auto een klassieker is of niet, daarom is het een goed idee om een reeks van offertes van verschillende verzekeraars te vergelijken.

Wat is de overeengekomen waarde?

Overeengekomen waardedekking of overeengekomen taxatie is een overeenkomst tussen u en uw verzekeraar om de waarde van uw auto te garanderen als deze als totaal verlies wordt opgegeven.

Bij klassieke auto’s is het belangrijk om het bedrag overeen te komen voordat u uw polis koopt, omdat sommige verzekeraars de waarde van uw voertuig baseren op de huidige marktwaarde, die sterk kan afwijken van wat uw klassieke auto waard is.

Vergeet niet dat wanneer u een prijsopgave krijgt, de verzekeraars zowel een standaarddekking als een gespecialiseerde dekking voor klassieke auto’s zullen aanbieden. U dient contact op te nemen met de verzekeraar van uw keuze om een waarde overeen te komen voor een standaardpolis voordat u overgaat tot de aankoop. Het toevoegen van een overeengekomen waardeafdekking aan een polis kan uw prijs verhogen.

KLASSIEKE AUTOVERZEKERING VERGELIJKEN

Hoe kan ik de kosten van een klassieke Oldtimerverzekering verlagen?
Als u in het bezit bent van een klassieke auto, wilt u waarschijnlijk de beste dekking om deze te beschermen tegen eventuele schade. Maar de beste dekking hoeft niet de duurste optie te zijn.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de kosten van uw offerte te verlagen, terwijl u toch de dekking krijgt die u nodig heeft:

Vermijd automatische Oldtimerverzekering vernieuwing – Het vergelijken van offertes is de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt. We garanderen dat we uw verlengingsprijs verslaan, en als we dat niet doen, betalen we het verschil, plus £20! (T&C’s zijn van toepassing, like-for-like dekking).
Kilometerstand – Bedenk hoeveel kilometer u rijdt en geef een nauwkeurige schatting. Het verminderen van uw kilometers kan soms helpen om de kosten te verlagen.
Verhoog de veiligheid – Het toevoegen van een alarm of tracker kan helpen het risico op diefstal te verlagen, wat kan helpen de Oldtimerverzekering kosten te verlagen.
Voor meer nuttige tips zie onze gids over hoe u een goedkopere autoverzekering kunt afsluiten.

Pechverhelping voor klassieke auto’s

Klassieke auto’s zijn uiteraard iets ouder en mogelijk minder betrouwbaar dan moderne auto’s. Daarom is het een goed idee om een pechverhelping te hebben.

Wanneer u een offerte van uw verzekering krijgt, heeft u de mogelijkheid om een aantal extra polisuitbreidingen te kiezen, inclusief pechverhelping. Of u kunt een aparte offerte aanvragen met behulp van onze pechvergelijking.


Aanbevolen verzekeringsmaatschappijen of makelaars

oldtimer verzekeringOldtimerverzekering aanvragen bij Erard Verzekeringen.

Wist u dat 95% van de oldtimers enkel een beperkte verzekeringspolis hebben en niet goed beschermd zijn? Daarom lanceert Erard Verzekeringen nv 2 nieuwe formules om uw oldtimer te beschermen met een omnium van 250 € ( tot 25.000 € ) of 380 € ( tot 50.000 € ) jaarpremie, inclusief pech hulp.

oldtimer verzekering  Erard Verzekeringen nv biedt zeer interessante formules aan waarbij kwaliteit centraal staat. Zo kunnen oldtimer-liefhebbers op hun 2 oren slapen. Maak ook zelf de vergelijking en aarzel niet contact te nemen voor meer informatie.


FAQ’s
Wat gebeurt er met klassieke auto’s als benzine en diesel worden verboden?
Het doel op langere termijn in het Verenigd Koninkrijk is om onze wegen uiteindelijk vrij te maken van benzine- of dieselauto’s. Wanneer het verbod in 2030 van kracht wordt, zal het nog steeds mogelijk zijn om een klassieke auto te bezitten, te kopen of te verkopen.

Het verbod zal pas over vele jaren van kracht zijn, en tegen die tijd kan uw auto worden beschouwd als een vintage of een antieke auto.